sze
16

Nagyapa

| Szerző: bandera | 2:21 pm

Ma délelőtt meghalt nagyapám. 94 éves volt. Kb. 3 hete lett egyik napról a másikra magatehetetlen, egy buta tüdőgyulladás következményeként.

Próbálok felidézni szép emlékeket róla, nem könnyű. Nem azért, mert a rossz emlékeim vannak túlsúlyban, dehogy. Csak kevés róla az olyan emlékem, ami bármiért is maradandó lenne. Mióta az eszemet tudom, mama által elnyomottan, csendes nyugalomban tengette a napjait. Kivéve természetesen a mániás időszakait - merthogy mániás (vagy bipoláris?) depresszióban szenvedett már nagyon régen. De nem a hiperaktív, és sok fejfájást okozó korszakaira akarok emlékezni most.

Az elmúlt években már csak az időjárás érdekelte, és hogy mi lesz ebédre. Régebben is ez volt jellemző a csendes időkben, de akkor még el tudtunk ráncigálni strandra, vagy egy tokaji sétára, vagy legalább a telekre. De jó ideje már csak otthon ült a bordó kardigánjában, és csak nézett maga elé, ha megérkeztünk köszöntött minket, megkérdezte milyen kint az idő, majd visszatért a maga kis zárt világába.

Egyetlen gyerekkori emlékem maradt meg nagyon tisztán, amikor mama őrá bízott minket, mert más dolga volt. Kivitt minket a játszótérre, a húgommal viháncoltunk a mászókákon, és emlékszem arra a hirtelen jött gondolatomra, hogy de hiszen nagyapa sohasem ölelt még meg engem! Akkor odafutottam hozzá, és megöleltem, ő meglepve visszaölelt. Alig néhány pillanat volt, aztán szaladtam vissza játszani, mintha meg sem történt volna. De én tudom, hogy megtörtént, és örülök neki. Ma főleg. Nyugodj békében, nagyapa! 

A bejegyzés trackback címe:

https://theplusmark.blog.hu/api/trackback/id/tr942300442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása