jún
16

Ismeretlen szám hívja a központi számunkat reggel fél 10-kor, felkapom a telefont:

Én: - Fiktív Cégnév Kft., tessék!

Női hang: - Good Afternoon, do you speak English?

É: - Good MORNING (kioktató hangsúly), yes I do.

N: - Right, it's Dr. Nemérthetőenmondomanevem, Németországból. Who is your managing director?

É: - His name is Kitalált Hugó!

N: - Kiahalál Rugó?

É: - Nem, Hugó, Kitalált Hugó, let me spell it for you (...) 

N: - OK, I need to speak with him in a very urgent question, so could you give me his mobile number?

É: - Unfortunately I cannot give it to you (főleg hogy még a nevét sem tudtad, kisanyám), could you call him back after 10.30?

N: - I am from Fiktív Cég Germany, check my name on the Company namelist! It's a really urgent case, I am on a meeting now and I really have to talk to him.

É: - I see, but he is on a language course at the moment, he can't answer his phone anyway.

N: - I don't care, I will ring him and he will call me back when he sees the missed call!

É: - OK, but as I said, I am not allowed to give you his mobile number! Why don't you give me your number and he will call you as soon as he arrives.

N: - I told you I am on a meeting, he won't be able to reach me! I have to talk to him right now, why don't you understand?! Check my name on the company list if you don't believe me.

É: - All right, could you tell me your name again then?

N: - It's Dr. Fiktív Cég Sales Top-Dog Bitch, shall I spell it...?

É (szemem kiugrik, hidegverejték, idegösszeroppanás, habogás): - No, I'm really sorry...

N: - So could you give me that mobile number?!

É: - Sure, its 36 for Hungary......

N: - Well, thank you. Bye.

Miután az összes kollega szétszivatott fentieknek köszönhetően, délben bejött Kitalált Hugó, akinek elmeséltem a sztorit az összes engem mentő körülménnyel. Hugó szeme nagyra kerekedett, hogy a Top-Dog Bitch? Őt? Mikor? Két és fél órája. Nem hívott fel téged, miután megadtam a számod? Nem. (Well, tényleg borzasztó sürgős lehetett...)

És a slusszpoén: Hugó azon nyomban felhívta Bitch irodáját, ahol közölték vele, hogy Dr. Top-Dog szabadságon van...

Update: kaptam lebaszást Hugótól, hogy máskor nem így kell kezelni az ilyen szitut, érthetően pánikba esett, amiért a főatyaúristennő kereste éppen ŐT (vagy Kiahalál Rugót ugye) kereste, és még mindig nem tudja, mit is akart tőle, az emailjére sem válaszolt.

Update2: munkaidő végén Hugó ismeretlen számról kap telefonhívást, felkapja, azonnal bezárkózik az irodájába, még hallom, amint megkérdezi: Dr. TopDog?? De nem, nem ő, hanem egy Hugó? után érdeklődő női hang, aki a távol-keletről telefonál, és egy lehetőséget kínál a cégünknek, ilyen és olyan felajánlásokat tehetünk stb. - Hugó rövid úton lerázza őt, majd megosztja velem, hozzátéve, hogy bár fogalma sincs honnan szerezték meg a mobilszámát, de ez biztosan nem ugyanaz a nő volt, az kizárt hogy valaki Dr. TopDog Bitch nevében telefonálgasson, milyen hülyeség már ez...

Nos akkor a "valami bűzlik"-lista:

- a német anyavállalat egyik nagyfőnöknőjének miért az az első kérdése egy idegenhez, hogy beszél-e ANGOLUL?

- miért nincs számkijelzés?

- egy ilyen magas pozícióban lévő úrinő hogy engedhet meg magának ilyen visszataszítóan agresszív stílust?

- amikor egy ilyen magas pozícióban lévő úrinő ilyen fontos kérdést próbál intézni a magyarországi managgerhez, akkor nem az a legtermészetesebb, hogy legalább a nevét tudja annak, akivel olyan kétségbeesetten beszélni akar?

- a német anyavállalat nagyfőnöknője reggel 9.30-kor miért köszön úgy, hogy Good Afternoon? Talán csak nem épp a távol-keleten tölti a szabadságát, miközben orrvérzésig meetingel??? Hmmm...

- ha olyan nagyon fontos és sürgős kérdést kell intéznie az ismeretlen nevű managgerünkhöz, miért nem az az első kérdése, hogy bent van-e az irodában, ahová akár rögtön át is kapcsolhatnám? Miért kizárólag a mobiltelefonszám érdekli?

Fentiek fényében már meg vagyok győződve, hogy az én megérzésem jött be, egy nyomorult szélhámos szedte ki belőlem a számot - más kérdés, hogy az már nem az én dolgom, hogy megkérdőjelezzem a kilétét...

Update 3: Dr. TopDog személyesen válaszolt Hugó emailjére - nem ő volt a telefonáló ribi. Ennyi....

A bejegyzés trackback címe:

https://theplusmark.blog.hu/api/trackback/id/tr552989195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása